rumah idaman kami~

2 comments
Setelah 6 bulan mendirikan rumah tangga, alhamdulillah syukur kepada Allah swt kerana murahkan dan permudahkan rezeki kami untuk memiliki rumah ini.Sekalipun rezeki zuriat belum tiba lg,ak tetap bersyukur pada Allah..mungkin Allah mahu kami stabilkan diri dulu, memiliki kehidupan yang selesa sebelum naik pangkat jadi ibu dan bapa. Aku yakin perancangan Allah yg terbaik...kamikn terus menanti =)hehe.....ok cerita tentang rumah....
Ok ini la rumah yang kami idam-idamkan dan berjaya belitu..hehe
single storey corner lot dengan keluasan tapak rumah 4600kaki persegi.
Rumah ni en.suami jumpa dekat mudah.my dan terus call tuannya.malam tu jugak kami pegi tengok rumah.hakikatnya kami org ke-2 dlm queue utk beli rumah tu.siang mlm ak berdoa supaya org yg first tu xdapat beli. hasilnya wallahh!mmg die xjadi beli sebab loan xlepas..hehehehehe...sampai lah turn kami mencuba nasib di bank..alhamdulillah tanpa sebarang masalah,urusan loan setel dan rumah dgn harga berbaloi-baloi dpt dibeli..lalala...seronoknya!!harga rumah??hehe..dlm 16+k saja utk corner lot.that is superbb!mmg xkn dpt dah lain kali harga macam ni..huhu..ini lah namanya rejeki.. ok mari kt site viewing rumah ni yer..jemput dtg kawan2...=)
gazebo dan pegola ni di tepi rumah kami,yg tuan asal bina..okla kn,pakej termasuk gazebo tu..kalo mau wat sendirik mau riban-riban habis ni...plannye,gazebo tu akan ku pasangkan langsir putih dan letak pokok2 hijau daun besar macam keladi dan langsuya dikelilingnye..jd mcm resort gitu...hehe.pegola plak akan di cat baru..hmm..
haa nampak pokok-pokok yang bergayut tu?itu pon pakej sekali ngn rumah ni tau..sebabnya makcik tuan rumah ni mau pegi duduk rumah anak dia di singapore,,so xkan la mau angkat ngn pasu-pasu sekali pergikan..rezeki ak,,ak lagila sukaa...hehehe

ini laman rumah kami..boleh bela lembu mcm ni.haha...kononnya berangan nk wat kolam renang,ntah bila zaman la akan jadi..hehe...rumput ni nanti akan ditukar dengan rumput karpet.pokok serai kt depan tu akan dikorek dan letak dibelakang...meja-kerusi batu tu akan direpair dan dicat baru..pagar pun cat baru =)..nanti boleh la main badminton kt cni dan anak2 bulus kami yg ramai pon seronok main kejar-kejar kt cni nanti..
....
....
....
Tapi,sekarang ni kami masih dirumah sewa.huhu..setakat ni sudah sign S&P dengan lawyer,then lawyer submit ke pejabat tanah.dkt pejabat tanah la lama..ambil masa dalam 2-3 bulan gitu.then,bila proses tukar nama dah setel baru bank akan bank in duit pembelian kepada tuan rumah.then lawyer akan panggil utk proses serah kunci....sume sekali approximately 3 bulan...so another 2.5 month of waiting..xdapet la beraya dengan rumah sendiri..lepas ry dijangka dapat masuk...walaupun begitu,sekarang ak tetap pergi rumah tu seminggu utk siram pokok2 bunga..syg oo kalo pokok2 tu mati..dah la free.heheheheee........k la,doakan kami bahagia di rumah ini k.semoga ia menjadi tempat yang damai,tenang dan syurga buat kami sekeluarga.Aminnn...=)





2 comments

July 9, 2012 at 1:24 AM

salam kak.tahniah.bahagia tgk akak.tiba2 mcm tak sabar nak kawin .hehe :p

kak,lepas ni bolehla buat entry pasal masak2 pulak.akak kan suka masak..^^

Reply
July 10, 2012 at 2:45 AM

tq farhana..haa ape lg!kawen la cpt2..dlu akak fikir kawen ni cam susah,sibuk la..tp sbnrnya pas kawin lg senang n teratur hidup:)so kawen la cpt2 hehe...msk2 tu akak godek kt tenet je haha.insyAAllah t klo rjin akak wat ea...:)

Reply
Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...